Eye of Horus

Slots Features

Rating:
4 / 5
Min Coin Size:
0,10
Max Coin Size:
10
Wilds:
Features
Auto Play:
Cons
Progressive Jackpot:
Cons
Scatter:
Cons

De gokkast Eye of Horus is vervaardigd door Blueprint. Deze Megaways gokkast is gebaseerd op het spel dat eerst door Reel Time Gaming is uitgebracht. Het thema komt voort uit de Egyptologische mythologie. Het design is wellicht om deze reden minder aansprekend, maar dat maakt eigenlijk niet uit. Het draait bij deze Megaways gokkast Eye of Horus toch vooral om de features. Die maken het spel en die zorgen ervoor of je wint. De mythologische symbolen zijn niet de enige symbolen op de rollen. Er is namelijk zoals vaker het geval is sprake van de zogenoemde kaartsymbolen als je J, Q, A, K.

Speel nu

Eye of Horus Megaways speluitleg

Eye of Horus van Blueprint is een Megaways gokkast. Dat voorspelt al veel goeds, want hierdoor valt er op vele manieren te winnen. Hoeveel manieren er zijn om te winnen, verschilt overigens per spin. Dat is het leuke. Het is altijd weer verrassend wat het aantal Megaways per draaibeurt is. Het aantal Megaways loopt in elk geval op tot 15.625 per draaibeurt. De ene keer krijg je misschien 1440 Megaways bij een spin en de andere keer het maximale aantal. Zo blijft het spel steeds weer verrassen. Het uitbetalingspercentage van Eye of Horus Megaways is overigens 95,49%. Dat is niet enorm hoog, maar meer dan genoeg om van een goed uitbetalingspercentage te spreken.

Je speelt gratis op deze gokkast of voor geld en in dat laatste geval zijn er meerdere inzetten beschikbaar. Bijvoorbeeld de laagste inzet van 0,10 euro of de hoogste inzet van 10 euro. Denk je nu bij jezelf dat de maximale inzet wel erg laag is en de minimale inzet eigenlijk ook? Dat komt omdat de maximale winst gigantisch is. Op Eye of Horus Megaways is het namelijk mogelijk tot 10.000 keer je inzet te winnen. Speel je met 10 euro dan betekent dat je wel 100.000 euro kunt winnen.

Speel nu

Het spel bevat zes rollen en zes rijen met dus mythologische symbolen en kaartsymbolen. Alle symbolen hebben een andere kleur. De J is bijvoorbeeld blauw en de K is rood. De Horus symbolen spelen een voorname rol in het spel van deze gokkast. Die vormen namelijk expanderende wildsymbolen. Het is nog even goed om te weten dat elke rol maximaal vijf symbolen bevat.

Het is mogelijk dat de ene rol bijvoorbeeld vier symbolen heeft en een andere rol vijf. Door de variatie is het namelijk mogelijk dat er steeds een ander aantal Megaways van toepassing is. Op de mythische symbolen zie je afbeeldingen staan als de giergodin Nechbet en Anubis de hond net als een scarabee. De hiërogliefen vormen de symbolen die net wat meer waard zijn dan de kaartsymbolen.

Uitbetalingstabel

Het is altijd handig dat er bij een gokkast een uitbetalingstabel aanwezig is. Zo zie je vooraf precies wat de features zijn en hoeveel winnende combinaties van symbolen opleveren. De uitbetalingstabel geeft eveneens inzicht in de features. Er zijn er in elk geval meerder van beschikbaar in het spel van Eye of Horus Megaways. Bijvoorbeeld de gratis spins bonus en de wild die zomaar een hele rol bedekt.

Horus als expanderende wild

De expanderende wild is zoals gezegd herkenbaar aan het Horus symbool. Als dit symbool bijvoorbeeld bovenaan een rol op een rij verschijnt, gebeurt er wat. Horus wordt ineens heel lang en bedekt alle symbolen van de betreffende rol. Het is simpel te bedenken dat de kans op winst daardoor enorm toeneemt. Horus treedt als wild namelijk gewoon in de plaats van andere symbolen. Als je een tijdje aan het spelen bent op Eye of Horus Megaways merk je dat Horus echt regelmatig te zien is.

Gratis spins

De uitbetalingstabel laat zien dat er free spins te winnen zijn. Die krijg je als je drie scatters ziet op willekeurige plekken op de rollen. De rollen draaien dan twaalf keer gratis, maar dat is nog niet alles. Er komen namelijk extra boosters voor tijdens de free spins. Die zijn actief op het moment dat Horus in de free spins te zien is. Je krijgt dan recht op twee extra spelelementen tijdens de free spins. Zo volgt er automatisch een respin en krijg je een upgrade.

De upgrade heeft te maken dat er hogere symbolen in het spel komen. De hogere symbolen zie je tijdens de bonusronde met free spins boven de rollen staan. Horus geeft dan ineens licht en het licht schijnt op een van de hogere symbolen boven de rollen. Er is echter nog een leuk spelelement tijdens de free spins. Het is namelijk mogelijk om niet een enkele respin te krijgen, maar tot wel zeven free games. Zie je Horus als symbool vier keer in beeld? In dat geval heb je recht op nog eens zeven free games. Bij drie keer dit symbool ontvang je vijf free games en bij twee keer Horus in beeld ontvang je twee free games. Je begrijpt dat je op deze manier de kans hebt om heel lang met free spins op deze Megaways gokkast te spelen.

Je hebt natuurlijk niet zelf in de hand hoe vaak het wildsymbool tijdens de free spins verschijnt. Dat merk je vanzelf wel als je eenmaal aan het gokken bent. Je moet gewoon een beetje geluk hebben met de wilds. Het is alleen eerst de kunst om de bonusronde met free spins te komen. Dat is ons tijdens de speelsessie voor deze review niet echt gelukt.

Samenvatting Eye of Horus Megaways

De gokkast Eye of Horus Megaways is qua design en vormgeving zeker niet het meest aantrekkelijke spel, maar de features maken dat goed. Als je eenmaal in de free spins zit dan kan het heel snel gaan met de winst en met nog meer free games. Dat is dan ook in combinatie met Horus als expanderend wildsymbool het meest aantrekkelijk. Natuurlijk is het ook aantrekkelijk dat er 15.625 winmanieren zijn, maar dat vormt ook het basiselement van de Megaways gokkasten. Misschien is het niet de meest spectaculaire Megaways gokkast, maar Eye of Horus moet je zeker een keer gespeeld hebben.

Speel nu

Geef een reactie